ikkunanpesu.com logo

Ikkunoiden säännöllinen ikkunanpesu

ikkunoiden pesua rappukäytävät

Ikkunanpesu on vaativa kiinteistönhoidon toimi ja tärkeä osa rakennuksen kunnossapitoa. Sillä on vaikutuksia koko kiinteistöön. 

Ikkunoiden säännöllinen ikkunanpesu on taloyhtiölle kustannustehokas ratkaisu

”Säännöllinen ikkunanpesu ei merkitse pelkästään sitä, että ikkunat ovat puhtaat ja niistä näkee läpi. Se myös kiistatta pidentää lasin, karmien ja pokien elinikää. Niissä taloyhtiöissä, joissa ikkunanpesu hoidetaan 1–2 kertaa vuodessa, ikkunat pysyvät uudenveroisina. Jos pesu tehdään liian harvoin, ikkunat on huomattavasti vaikeampi saada puhtaaksi”, kertoo Ikkunanpesu.comin perustaja Antti Kahilakoski. 

Pinttymät on mahdollista puhdistaa erikoistekniikoin, mutta niiden käyttö on työlästä ja kallista. Kustannustehokkainta on pestä ikkunat tasaisin väliajoin. 

Ikkunoiden puhtaanapidon ylläpitosuunnitelma säästää huolta ja rahaa

Kevät on ikkunanpesujen sesonkiaikaa. Isännöitsijät ja hallitukset kilpailuttavat pesut joka vuosi samaan aikaan. Taloyhtiöt voivat päästä helpommalla, kun jokakeväisen tarjousrumban sijaan tilaavat ikkunoiden puhtaanapidon ylläpitosuunnitelman alan ammattilaiselta. Näin ikkunanpesujen tilaamisen saa hoidettua kerralla useammaksi vuodeksi ja päästään hyödyntämään sesongin ulkopuolisen ajan edullisempia hintoja.

Ylläpitosuunnitelmaan kirjataan kiinteistön eri osien ikkunoiden pesun aikataulut. Esimerkiksi rappukäytävien sisäpinnat voi hyvin pestä talvella. Ulkopinnat taas kannattaa pestä vasta katupölyjen putsaamisen jälkeen. Suunnitelmaan voi sisällyttää myös sellaisia hankalasti pestäviä lasipintoja, joiden huolehtiminen kuuluisi periaatteessa asukkaille. Näitä ovat esimerkiksi parvekkeiden kiinteät lasikaiteet.

”Katsomme asiakkaan kanssa kokonaisuuden, jossa yhdistyy tarve ja budjetti. Eniten likaantuvat ikkunat kannattaisi pestä useamman kerran vuodessa, osalle riittää harvempikin pesuväli. Kun pesut on suunniteltu etukäteen ja aikataulutettu, saa asiakas paremmat hinnat ja tilaamisesta ei tarvitse huolehtia joka kevät”, Kahilakoski neuvoo.

Oikealla tekniikalla ja välineillä mahdottomaltakin tuntuvat ikkunat puhdistuvat

Pesutekniikka valitaan aina kohteen ja asiakkaan tarpeiden mukaan. Rappukäytävien ikkunat, hissikuilut, kattoikkunat ja koko talon ulkopintapesut vaativat erilaisia pesutapoja. Tontti ja arkkitehtoniset ratkaisut vaikuttavat myös osaltaan tekniikan valintaan. Pesuja tehdään köysillä laskeutuen, varsilla, nostimilla sekä perinteisillä menetelmillä.

”Kaikki ikkunat saadaan pestyä – nekin, joista muut alan toimijat sanovat, ettei niitä voi tai kannata pestä”, Kahilakoski sanoo.

Pyydä tarjous tai kysy lisää ylläpitosuunnitelmasta

Soita 020 786 6452, laita viestiä myynti@ikkunanpesu.com tai täytä yhteydenottolomake.

Scroll to Top