ikkunanpesu.com logo

Rakennusten suunnittelussa on syytä ottaa huomioon myös ikkunanpesu

haastavien tilojen ikkunanpesua

Rakennuksia suunniteltaessa ei aina osata ottaa huomioon ikkunoiden pesua. Se voi johtaa ratkaisuihin, jotka vaikeuttavat ikkunanpesua huomattavasti. Kun lasipintojen pesu ja huolto suunnitellaan jo arkkitehdin pöydällä, voidaan ikkunanpesussa säästää jopa tuhansia euroja vuodessa. Se tekee todella suuren summan rakennuksen elinkaaren aikana.

Etenkin vilkkaasti liikennöidyillä alueilla julkisivujen lasipinnat on syytä toteuttaa niin, että ne on helppo pestä. Näin pinnat pysyvät puhtaina ja hyväkuntoisina. Mahdolliset kelkkakiskot ja kiipeilykoukut kannattaa asentaa jo rakennusvaiheessa. Niiden asentaminen jälkikäteen on paljon vaikeampaa ja kalliimpaa, vaikka toki mahdollista ja kannattavaa. Huomiota on syytä kiinnittää myös ikkunoiden avautumiseen. Korkealle kannattaa asentaa mieluummin kiinteät ikkunat avautuvien sijaan. Avautuvia ikkunoita on syytä välttää myös silloin, kun niitä ei esteiden takia pääse avaamaan.

Arkkitehtuurin, julkitilasuunnittelun ja rakentamisen ammattilaisille suunnattu Prointerior-lehti haastatteli Ikkunanpesu.comin perustajaa Antti Kahilakoskea aiheesta uusimpaan numeroonsa. Lue Antin neuvot ja kommentit täältä!

Scroll to Top