ikkunanpesu.com logo

Kalkkitahrat saavat puhtaankin lasin näyttämään likaiselta, mutta ammattilaisen avulla ne puhdistuvat

Toisinaan asiakkaan mielen valtaa pettymys, kun ammattilaisen juuri pesemät ikkunat näyttävätkin auringonpaisteessa sameilta ja täplikkäiltä. Tällöin syynä on todennäköisesti kalkki. Kalkkisaostumat eivät lähde pesussa, vaan ne vaativat omanlaisensa käsittelyn oikeilla aineilla ja välineillä. Hätä ei ole kuitenkaan tämän näköinen, sillä ikkunanpesijämme poistavat myös kalkkitahrat tehokkaasti ja turvallisesti.

Kalkkisaostumat ovat lasiin kovettuneita mineraaleja

Kalkkisaostumat syntyvät, kun lasin pintaan valunut vesi haihtuu. Tällöin jäljelle jäävät veteen liuenneet mineraalit, kuten kalkki ja magnesium. Koska lasi on huokoista materiaalia, mineraalit imeytyvät ja kovettuvat lujasti sen pintaan. Näin ollen pelkkä ikkunanpesu ei riitä kalkkitahroja poistamaan.

Alttiita kalkkitahroille ovat etenkin uudet sekä rapatut rakennukset

Puhdas sadevesi ei sisällä kalkkia, mutta hieman happamana se seinää pitkin valuessaan liuottaa pinnalta pinnoitetta. Etenkin uusien tiilitalojen ja rapattujen rakennusten pinnassa on kalkkia ja muita mineraaleja, jotka ovat pääsyyllisiä ikkunoiden kalkkitahroihin. Sisätiloissa puolestaan saostumia aiheuttaa hanavesi, etenkin jos se on kovaa eli mineraalipitoista. Suihkutilat ovatkin kolmas tyypillinen kohde kalkinpoistolle.

Jätä kalkkitahrojen poisto ammattilaiselle

Kalkkitahrojen poistoon ei kannata ryhtyä itse. Skrapalla tai hankaavilla aineilla saa todennäköisesti aikaan vain naarmuja. Ammattilaisen käsissä kalkinpoisto sen sijaan onnistuu turvallisesti.

Kalkki on emäksistä, joten liuetakseen se tarvitsee jotain hapanta. Ammattilaisen välineistöön kuuluvat hapan, miedosti hankaava pesuaine sekä kiillotuskone. Hankaava aine ja kiillostuslaikka ovat pehmeämpiä kuin lasi, mutta yhdessä happamuuden kanssa ne irrottavat kalkkisaostumat ikkunan pinnasta jälkiä jättämättä. Pahimpia saostumia ei kuitenkaan parhainkaan ammattilainen saa taiottua pois. Jos kalkkitahraiset ikkunat ovat vuosia auringon paahteessa, saostumat ikään kuin syöpyvät kiinni lasiin. Tällöin erikoisaineetkaan eivät pysty niitä liottamaan. Parempi siis tilata kalkinpoisto ennemmin kuin myöhemmin.

Tilaa kalkinpoisto meiltä

Jätä kalkkitahrojen poisto meidän huoleksemme! Jos kalkkitahrojen määrä ja laatu ovat tiedossa etukäteen, voidaan kalkinpoisto tehdä helposti ikkunanpesun yhteydessä. Muussa tapauksessa arvioimme työmäärän erikseen. Laita sähköpostia osoitteeseen info@ikkunanpesu.com, niin saat tarjouksen urakasta.

Scroll to Top