ikkunanpesu.com logo

Ikkunatarrat pelastavat lintuja törmäyksiltä

ikkunatarra ikkunassa

Suomessa kuolee vuosittain yli miljoona lintua törmätessään ikkunaan tai muuhun lasipintaan. Lasi heijastaa taivasta tai ikkunan läheisyydessä olevaa kasvillisuutta, eikä lintu näe estettä. Myös kaksi vastakkaista ikkunaa voi hämätä lintua, sillä se saattaa tulkita näkymän lentoreitiksi. Etenkin nykyarkkitehtuurin suosimat suuret lasipinnat ovat linnuille surmanloukkuja. Ne eivät osaa tulkita heijastusta esteeksi ja törmäävät ikkunaan, usein kuolettavin seurauksin.

Useimmat meistä haluavat suojella sekä lintuja että ikkunoita. Jotkut suosittelevat varotoimeksi ikkunoiden pesemättä jättämistä tai verhojen kiinni pitämistä vuoden ympäri. Kumpikaan näistä ei ole suositeltava ratkaisu. Verhot peittävät valon ja maiseman, ja lika on paitsi epäesteettistä, myös pinttyneenä haitaksi ikkunalle. Kolmas perinteinen vaihtoehto on viritellä ikkunoiden eteen esimerkiksi lankoja tai muuta roikkuvaa. Se on toimiva, mutta ei silmää miellyttävä ratkaisu.

Window Alert -ikkunatarrat varoittavat lintuja, mutta ovat ihmissilmälle huomaamattomia

Helpoin ja esteettisesti miellyttävin tapa suojella lintuja törmäyksiltä ja pitää samalla maisema avoinna ovat UV-valoa heijastavat ikkunatarrat. Ne ovat ihmissilmälle lähes huomaamattomia, mutta lintujen silmiin ne loistavat kuin varoituskyltit. Nimestään huolimatta ikkunatarroissa ei ole liimapintaa, joten ne on helppo niin asentaa kuin irrottaa.

Tarra kiinnitetään puhtaaseen ikkunan ulkopintaan ja annetaan olla. Tarraa ei ole välttämätöntä poistaa seuraavan pesun ajaksi, vaan sen päältä voi pestä normaaliin tapaan. Ajan ja säiden myötä tarran UV-valon heijastavuus pikku hiljaa himmenee. Tarrat tulisi siksi vaihtaa vähintään kahden vuoden välein.

Tilaa ikkunatarrat asennuksella tai ilman

Window Alert -ikkunatarrat on nyt tilattavissa Ikkunanpesu.comin verkkokaupasta. Kätevimmin niiden asentaminen käy ikkunanpesun yhteydessä. Ikkunanpesijämme laittavat tarrat näppärästi ja nopeasti paikalleen tai vaihtavat vanhat uusiin. Tarroja voidaan asentaa ikkunanpesun yhteydessä joko kaikkiin ikkunoihin tai vain niihin, joihin linnut useimmin törmäävät. Voit myös tilata kaupastamme pelkät tarrat ja asentaa ne itse.

Tutustu Window Alert -ikkunatarroihin!

Scroll to Top