ikkunanpesu.com logo

Jouluinen ikkunanpesuohje

Jouluinen ikkunanpesuohje

Joulu tulee ja sen mukana joulusiivous! Jokaista kaapintaustaa, sängynalustaa tai vintinnurkkaa ei kannata puunata, mutta tontun jalanjälkiä on mukavampi tiirailla puhtaista ikkunoista. Tässäpä siis ammattilaisen jouluinen ikkunanpesuohje kodin ikkunoiden pesuun.

Valmistelut

 1. Etsi tonttulakki ja laita se päähäsi.
 2. Laita joulumusiikkia soimaan esimerkiksi Spotifystä tai Jouluradiosta.
 3. Etsi siivouskaapista ikkunoiden pesuun ikkunanpesumoppi ja kuivain. Ne löytyvät kaapin perukoilta muiden siivousvälineiden alta, sillä niitä on käytetty viimeksi toissakeväänä. Ota samalla mukaasi sanko.
 4. Täytä sanko vedellä ja lorauta sinne vajaa korkillinen astianpesuainetta. Enempi ei tässä tilanteessa ole parempi, sillä liika pesuaine jää ikkunan pintaan harmaaksi kalvoksi.
 5. Ota liinavaatekaapista muutama puhdas pyyhe.

Ikkunoiden pesu

 1. Suojaa ikkunan alla oleva lattia tai huonekalu pyyhkeellä ja laula taustalla soivan joululaulun tahdissa.
 2. Kastele moppi sangossa ja purista liiat vedet pois.
 3. Pese lasipinta mopilla. Jos ikkuna on todella likainen, toista pesu.

Kuivaus

 1. Vaihda ikkunanpesumoppi kuivaimeen. Vedä kuivaimella tasaisia vetoja reunasta reunaan joko pysty- tai vaakasuunnassa. Toimi tarpeeksi nopeasti, ettei pesuvesi ehdi kuivumaan ikkunan pintaan.
 2. Jos pintaan jäi rantuja, toista vaiheet 8-9.
 3. Kun olet tyytyväinen jälkeen, kuivaa nurkat, reunat ja ikkunalaudat pyyhkeellä.

Lopuksi

Jos ja kun rantuja edelleen ikkunoihin jäi, niin ei hätää! Sammuta valot, sytytä pari kynttilää ja mene sohvalle juomaan glögiä. Talvella on niin pimeää, ettei niitä kuivaimen jättämiä jälkiä kukaan huomaa. Nyt on aika nauttia ja levätä.

P.S. Mikäli rannut jäivät vaivaamaan tai sinulla on parempaakin tekemistä kuin ikkunoiden pesu, tilaa itsellesi ja perheellesi joululahjaksi kirkkaat ikkunat klikkaamalla tästä.

Scroll to Top