ikkunanpesu.com logo

Paras aika pestä ikkunat?

Nainen avaa verhot kirkas maisema

Ikkunat kannattaa pestä kolmesti vuodessa: alkukeväällä, siitepölyajan jälkeen sekä syksyllä. Näin maisema pysyy kirkkaana ympäri vuoden, koti valoisana ja ikkunat hyvässä kunnossa. Artikkelissa kerromme milloin ikkunat kannattaa pestä.

Miksi ikkunanpesu kerran vuodessa ei riitä?

Perinteisesti Suomessa ikkunat pestään kerran vuodessa touko-kesäkuussa. Ajankohtana se on huono, sillä silloin on pahin siitepölyaika. Ikkunat likaantuvat pian uudestaan ja pahimmillaan lika jämähtää kesäauringon paahteessa tiukasti kiinni lasin pintaan. Ikkunat pysyvät puhtaana vain muutaman viikon, ja loput 50 viikkoa vuodesta kärsitään harmaasta maisemasta. Lisäksi lika voi viedä auringonvalon tehosta jopa puolet.

Suositeltava ikkunanpesuaikataulu

Ikkunat on suositeltavaa pestä kolme kertaa vuodessa seuraavalla aikataululla: 

  • Keväällä (maaliskuussa): kaikki pinnat
  • Kesällä (siitepölykauden jälkeen): ulkopinnat
  • Syksyllä: ulkopinnat ja tarvittaessa sisä- ja välipinnat
  • Talvella: tarvittaessa sisäpinnat

Maaliskuu on hyvää aikaa pestä ikkunat kaikilta pinnoilta. Näin kirkas kevätaurinko pääsee valaisemaan kotia ja lika ei pilaa maisemaa. Suurin osa liasta kertyy kevään ja alkukesän aikana ikkunoiden ulkopinnoille. Siksi ne kannattaa pestä heti siitepölykauden jälkeen uudestaan. Syksyllä on vielä hyvä pestä ikkunat joko ulkopinnoilta tai kaikilta pinnoilta, jotta ne säilyvät puhtaana talven.

Säännöllinen ikkunoiden pesu maksimoi mukavuuden

Ikkunanpesu kolme kertaa vuodessa saattaa kuulostaa suurelta työmäärältä. Pitkällä aikavälillä se kuitenkin kannattaa. Kun ikkunat pesee oikeaan aikaan ja tarpeeksi usein, pysyvät ne kauemmin hyvässä kunnossa. Jämähtänyt lika kun voi pilata ikkunat ennen aikojaan. Ja mikä tärkeintä: on se vaan mukavaa, kun maisema on kirkas ympäri vuoden.

Ammattilaisen ohjeet kodin ikkunanpesuun löydät täältä.

Jos kuitenkin teet mieluummin jotain ihan muuta, klikkaa tästä tilaamaan ikkunanpesu kotiisi!

Scroll to Top